Universiteit Utrecht   

Afstudeerproject Kartografie


Mededeling van de webmaster 26 november 1999: Deze pagina's zijn hersteld na een server-crash. Helaas was er slechts een oude back-up. Niet alle pagina's zijn teruggevonden (of waren nooit gemaakt). Op deze pagina's zijn de links naar niet-bestaande pagina's vervangen door een eenvoudige onderstreping.
17 december 2000: Een pagina met links en de NedStat teller toegevoegd.


Deze electronische atlas is het resultaat van het studieonderdeel Kaartproduktie en Organisatie van de opleiding Kartografie aan de Universiteit Utrecht. De bedoeling van dit vak is de studenten kennis te laten maken met de redactionele en kartografische aspecten die zijn verbonden aan het produceren van in dit geval een electronische atlas.
De Hollandse Waterlinie is lange tijd een belangrijk Nederlands verdedigingssysteem geweest. De linie werd gebruikt om vijandelijke legers te beletten het Hollandse grondgebied binnen te vallen. Dit werd gedaan door het onderwater zetten van grote stukken land tussen de voormalige Zuiderzee en de Biesbosch.
In deze electronische atlas biedt informatie over de ontstaansgeschiedenis van de linie, en over de bouwwerken op het gebied van de hydrologie en bouwstijlen. Speciale aandacht krijgt Fort Rhijnauwen bij Utrecht, als voorbeeld voor de vele forten waaruit de linie bestaat. Voor diegenen die vandaag de dag de linie willen leren kennen is er informatie opgenomen over natuurgebieden, fietsroutes en de bereikbaarheid met bus of trein.

Klik op de kaart voor meer informatie


Alleen de buttons met extra kader werken. Ook klikken op de kaart werkt niet wegens het ontbreken van bestanden. Webmaster 26 november 1999.

Home Cartography Section    Homepage RW Home UU Zoek Laatste keer bijgewerkt op 17 december 2000
door
Peter van der Krogt.